Hurtbullar ca 30st
Deg 1
5 dl kokhett vatten
3 msk brödkryddor2 msk salt
2,5 dl rågkross
2 dl krossade linfrön
2,5 dl fint rågmjöl
Deg 2
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl valnötter
3 dl fiberhavregryn
1 dl tranbär torkade
1,5 dl torkade aprikoser hackade
4 dl rågsikt
4 dl dinkelsikt
4 dl vetemjöl special
Gör så här!
1.Banda alla ingredieser till deg 1 i en bunke, täck med plastfolie och låt stå och svälla i rumsteperatur
i minst 30 min.
2. Värm mjölken till fingerljummet, max 37grader.
3. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.43.
4. Rör ner deg 1 i bunken med jästen.
5. Blanda ner sirap, nötter, havregryn och torkad frukt.
6. Blanda alla mjölsorter i en bunke och tillsätt lite i taget. Degen ska vara väldigt kladdig.
7. Klicka ut degen, ca 30st på en plåt med bakplåtspapper, och strö över solrosfrön och lite mjöl.
8. Låt bullarna jäsa under bakduk eller plastfolie i ca 1 ½ timm.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 min .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar