onsdag 2 februari 2011

Hurtbullar!

Här får ni receptet på de goda hurtbullarna :-)...Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholms kokbok a piece of cake. Men jag ändrat receptet lite efter vad jag tycker om. Är det något ni inte gillar som finns i brödet så är det bara ta bort eller byta ut det mot något annat..Har man en bra grund deg så kan man slänga i lite vad man själv tycker är gott i bröd :-)..


Hurtbullar ca 30st

 Deg 1
5 dl kokhett vatten
3 msk brödkryddor
2 msk salt
2,5 dl rågkross
2 dl krossade linfrön
2,5 dl fint rågmjöl

Deg 2
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl valnötter
3 dl fiberhavregryn
1 dl tranbär torkade
1,5 dl torkade aprikoser hackade
4 dl rågsikt
4 dl dinkelsikt
4 dl vetemjöl special

Gör så här!
1.Banda alla ingredieser till deg 1 i en bunke, täck med plastfolie och låt stå och svälla i rumsteperatur
   i minst 30 min.
2. Värm mjölken till fingerljummet, max 37grader.
3. Smula  jästen i en bunke och rör ut med mjölken.43.
4. Rör ner deg 1 i bunken med jästen.
5. Blanda  ner sirap, nötter, havregryn och torkad frukt.
6. Blanda alla mjölsorter i en bunke och tillsätt lite i taget. Degen ska vara väldigt kladdig.
7. Klicka ut degen, ca 30st på en plåt med bakplåtspapper, och strö över solrosfrön och lite mjöl.
8. Låt bullarna jäsa under bakduk eller plastfolie i ca 1 ½ timm.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 min .

LYCKA TILL!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar