onsdag 16 februari 2011

Morotskaka!

Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
6 dl morötter
2 dl matolja t.ex solrosolja
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 msk smör
2 msk ströbröd
 
Till garnering:
60 g smör
200 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1tsk pressad citronsaft
 
 
Gör så här!
Vispa ägg, socker samt vaniljsocker pösigt.
Riv morötterna fint och rör ner dem tillsammans med oljan i äggsmeten.
Blanda kanel, bikarbonat, bakpulver och mjöl. Sikta mjölblandningen i smeten. Rör om varsamt.
Smörj och bröa en kakform, helst med slät botten. Häll smeten i formen.
Grädda i 175 grader i cirka 50-60 minuter. Blanda ingredienserna till garneringen väl. Bred smeten över den avsvalnade kakan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar